Hos Jima Hegn vil vi gøre en forskel

Et hegn fra os har mange forskellige steder, det kan anvendes!
Hos KFUM’s soldaterhjem i Fredericia har man været i gang med at renovere og forbedre nogle af deres faciliteter, for at skabe bedre miljø for både beboerne og de besøgende. De har renoveret køkkenet og har lavet et butikshjørne, hvor de sælger forskellige ting, som har betydning for de værnepligtiges hverdag. Mens de fik og arbejdede, fik de den kreativ idé på at bruge et rionet hegn til at hænge ting som f.eks. handsker, kasketter og lignede op på. Hegnet fandt de hos os ved Jima Hegn, og vi leverede det og hjælp dem også med at få det sat op.
Hvem er KFUM’s Soldatermission?
KFUM’s Soldatermission er en landsdækkende frivillig organisation med cirka. 9.500 medlemmer og driver 14 soldaterhjem i Danmark og udlandet. Soldaterhjemmene besøges årlig af cirka 350.00 gæster og fungerer som soldaternes andet hjem. Formålet er at skabe et trygt og hjemligt miljø, hvor beboer og besøgende kan få den nødvendige støtte og hjælp de har brug for.

Hvordan hjælper soldaterhjemmet?

KFUM’s Soldaterhjem i Fredericia arbejder med værnepligtige – både dem som er udsendte og dem, som har tjent deres værnepligt. Hos KFUM’s Soldaterhjem er målet at skabe et trygt og hjemligt miljø, hvor soldaterne kan få den nødvendige hjælp og støtte, de måtte have brug for efter at have været inde i forsvaret. Derudover fungerer soldaterhjemmet også som et hjem og et fristed for soldaterne, hvor de kan slappe af og være dem selv. Der er mulighed for at bo på soldaterhjemmet, da der er fire faste værelser, samt et femte nødværelse, i tilfælde af nødsituationer. Det er meget forskelligt fra person til person, hvor lang tid man bor på hjemmet – nogle bor der kun i en måned, mens andre bor der i flere år.

Soldaterhjemmet arrangerer også en masse forskellige aktiviteter f.eks. fællesspisning og har et samarbejde med DIF’s soldaterprojekt ”Safe Zone”, som er et idrætstilbud for skadede veteraner – både fysisk og psykisk. Soldaterne og veteraner har mulighed for at træne på kasernen sammen med andre og derefter deltage i fællesspisning på Soldaterhjemmet og andre aktiviteter.

Er du interesseret i at finde ud af mere? Så gå ind på deres hjemmeside her.

Skriv et svar