Sådan undgår du forstyrrende støj fra din varmepumpe

Det er efterhånden ikke nogen hemmelighed at en varmepumpe er en kilde til utroligt irriterende støj i vores varme somre. En summende støj, der sniger sig ind gennem vinduer, der står på klem for at lukke varmen ud.

Hvis der er mere end én varmepumpe i nabolaget, som står og kører samtidigt, udgør det en endnu mere skadelig og irriterende støj, da lydbølgerne fra hver forstærkes af hinanden.

Hvordan sikrer man så, at der kommer mindre støj fra en varmepumpe?

Videnscentret Bolius udtaler, at der er omtrent 100.000 varmepumper installeret rundt omkring i Danmark. De udtaler også, at der bør været en forøget opmærksomhed på den vedvarende summen, som både naboer til –og ejere af varmepumper oplever og ytrer sig omkring.
Løsningen på problemet kan være en Noisecare Varmepumpeskjuler.

Nedton støjen fra varmepumper med Noisecare Varmepumpeskjuler

Noisecare hegn kan beskytte et område, der er udsat for støj og vibrationer. Et støjhegn kan være behjælpelig med at gøre din tilværelse sundere ved at skåne dig fra skadelig støj. Hvis man helt kan undgå at blive udsat for vedvarende støj, undgår man også et liv med hjerteproblemer, hovedpiner, stress, ringe søvn og nedsat indlæringsevne. Så man kan vidst godt sige, at en investering i et Noisecare hegn er en investering i dig selv. (KILDE: NationalGeographic.org)

Der findes forskellige typer og størrelser af Noisecare hegn. Nogle absorberer støjen og andre reflekterer og kanaliserer støjen tilbage til kilden. En kombination af begge er også tilgængelig.
Størrelserne kan justeres i forhold til det område, man gerne vil indhegne.

Ved at bruge en værelses-lignende form omkring varmepumpen kan støjen reduceres, og nærområdet til pumpen bliver roligere og mere velkommende.

Noisecare Varmepumpeskjuler er den modellen for dig, hvis du gerne vil have et nedkølet hus samtidig med, at støjen i nærområdet er reduceret og din varmepumpe er indhegnet af et flot og stilfuldt Noisecare-design. Den fås også i et bredt udvalgt af farver og størrelser!

(Kilde: Energistyrelsen)

Hvis du bor i et parcelhus eller villa i en by, må din varmepumpe ikke skabe konstant larm, der overstiger 35 dB mellem 22:00 og 7:00. Støjniveauerne i tabellen ovenfor gælder ikke kun indenfor dit eget skel til naboen.

Sådan minimerer du støj fra luft-til-vand varmepumper

Følgende tips er super-gode til at holde naboerne tilfredse, glade og frie for støj

  • Placér det op imod det mindst støj-følsomme naboområde
  • Hold god afstand til skel
  • Hårde overflader mellem varmepumpen og naboen reflekterer støj, mens bløde overflader absorberer støjen
  • Placering af Noisecare hegn afskærmer området fra støjen – en sådan støjbarriere kan også dæmpe varmepumpens støj
  • Placér varmepumper så lavt som muligt, f.eks. på betonfliser eller -blokke
  • Montér varmepumpen på anti-vibrations fødder eller sæt gummioverflader på pumpens standardfødder

Tips til at vælge den rigtige varmepumpe

Hvis du ikke har købt varmepumpen endnu og er i gang med overvejelserne til en ny, er det en rigtig god idé at tjekke op på pumpens støjniveauer. Det er anbefalelsesværdig at kigge på lydens kraftniveau (Sound Power Level) i stedet for at kigge på lydens trykniveau (Sound Pressure Level), eftersom lydens kraftniveau er nemmere at sammenligne på tværs af forskellige varmepumpe-modeller.

Skriv et svar